Rengeteg az alma, ettük már nyersen, sajttal, kipróbáltuk a világ összes almás pitéjét és még mindig maradt a spájzban? Hoztunk pár ötletet, mire használhatjuk!
1. Ha karalábévájóval kivájjuk, mécsest/gyertyát ültethetünk bele:
2. Rendezvényeken, esküvőkön, bulikon akár ültetőkártyákat is rakhatunk bele. Egy kis vágást kell ejteni a tetején, beletűzni a kártyákat és kész is a gyönyörű őszies asztaldíszünk.
3. Ha vékony szeletekre vágjuk és a szeleteket sütőben/aszalógépben kiszárítjuk, ilyen gyönyörű ajtódíszt is készíthetünk belőle.
4. Ha a tetejét levágjuk, kicsumázzuk és a belsejét kivájjuk – vigyázva, hogy az alja ne lyukadjon ki – akkor akár pohárként is használhatjuk. Tölthetünk bele forró cidert vagy fűszeres almaitalt.
5. Ha kekszkiszúróval kiszúrunk egy szívecskét és beillesztjük egy ellentétes színű almába, ilyen jópofa tízórait készíthetünk.
6. Az almákat akár gyümölcskosárként is használhatjuk. Epret most nem, de szőlőszemeket, vagy akár mandaringerezdeket is pakolhatunk bele, ügyes kezűek pedig akár még virágot is faraghatnak az almából, hogy még szebb legyen a kis kosár.
7. Gyerekekkel együtt készíthetünk ilyen kis pulykákat is az almából. A mandarinokat fogpiszkálóra szúrjuk, beleszúrjuk az almába és papírból elkészítjük a fejrészt.
8. Csak egy régi képkeret, egy fém/fapálca és alma kell ehhez a madáretetőhöz, amiről aztán boldogan csemegézhetnek a kertünkben a madarak.
9. Apróbb szemű almákból, őszi falevelekből és egy két apró bogyós termésből ilyen gyönyörű csokrot is készíthetünk, ami garantáltan az asztal dísze lesz!
10. Ez pedig talán mind közül a legegyszerűbb, mégis látványos ötlet. A szép, friss almákat nagy üvegvázába rakjuk és ebbe állítjuk a virágycsokrot, gyertyát.
(A képek forrása a képekre kattintva érhető el.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: